Ostrvo Santorini Hoteli Leto 2022.

Ostrvo Santorini Hoteli Leto 2017, Grcka hoteli

Ostrvo Santorini Hoteli Leto 2022.

Ostrvo kao prirodni fenomen,lepota sebi svojstvena

Slikovito ostrvo arhipelaga Ciklada i fascinantni vulkanski pejzaž ostrva Santorini prepoznali su evropski umetnici pre tridesetak godina, a slavni pesnici opevali su njegovu 4.000 godina staru istoriju.

Santorini, biser među grčkim ostrvima, nastao je usled vulkanske aktivnosti još u praistoriji.

Ogromna erupcija užarene lave i pepela koja je u kasnom bronzanom dobu zadesila ovo područje, uzrokovala je nestanak jedne od najnaprednijih civilizacija tog doba, ali je istovremeno i stvorila mit o Atlantidi. Najnoviji pokazatelj vulkanskog stvaralaštva su dva obližnja ostrvca – Palea i Nea Kameni.

Santorini hoteli 2017 letovanje

Bogata istorija Santorinija vidi se najbolje kroz dva arheološka lokaliteta – Akrotiri otkriva ostatke praistorijske Tere, a tu je i drevni grčki grad Mesa Vouno.

U glavnom ostrvskom mestu Thiri (Firi) nalazi se Muzej There, kao i Arheološki muzej i Muzej folklora. Obilaskom brojnih ostrvskih naselja nailazi se na više od 250 crkvi, sagrađenih na vrlo kreativan način, kao uostalom i većina arhitekture na ovom prelepom mestu.

Tamne stene, plavetnilo mora i očaravajuća belina kuća kreiraju izuzetno fotogeničnu turističku destinaciju. Topli sunčevi zraci obasjavaju ovo drevno ostrvo tokom većeg dela godine, pa čak i za vreme takozvanog „kišnog razdoblja“ od novembra do marta. Toplo i suvo vreme vlada od aprila pa sve do oktobra, stoga je taj period idealan za potpuno uživanje u slikovitom kraju Santorinija.

Tipične jesenje i zimske temperature ovog podneblja kreću se od 12-20 stepeni Celzjusa, dok proleće i leto donose od 17-27 stepeni.

Plaže

Na južnoj i jugoistočnoj strani ostrva se nalaze najpopularnije plaže od kojih je svaka na svoj način jedinstvena, zahvaljujući upravo svom vulkanskom poreklu, jer, zanimljive forme okoline, crni, beli i crveni pesak i blistavi kamenčići crne boje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Plaže na severu ostrva nude veću privatnost, budući da ih je teže uočiti sa glavnih puteva, pa su ih turisti, uglavnom parovi i porodice, tek nedavno počeli otkrivati.

Na jugo-istočnom delu se nalaze dobro opremljene plaže kao što su Monolitos, Avis i Kamari, gde su dostupni i mnogi dodatni sadržaji – radnje, restorani, hoteli, centri za vodene sportove.

Prekrasan spoj plavog mora i crnog peska, kratak je opis Perise i Perivolosa, najpoznatijih plaža Santorinija. Na samom jugu ostrva očekuju vas Crvena i Bela plaža, zatim Vlikada, koje su deo nezaboravnog pejzaža nastalog dugogodišnjom igrom vetra.

Ostrvo kao prirodni fenomen,lepota sebi svojstvena