Srbija 2020.

Srbija 2020.

Zemlja čudesnih mogućnosti

Srbija je zemlja u kojoj se susreću i prepliću civilizacije, kulture, vere, klime i reljefi.Na središnjem mestu ukrštanja Istoka i Zapada.

Nalazi se u centralnom delu Balkanskog poluostrva, u jugoistočnoj Evropi. Severni deo pripada srednjoj Evropi, a geografski i klimatski delom je i mediteranska zemlja. Srbija je kontinentalna zemlja, ali kao zemlja na Dunavu ima vezu i sa udaljenim morima. Srbija je raskrsnica Evrope i geopolitički važna teritorija. Međunarodni putevi i železničke pruge, koji prolaze dolinama njenih reka, čine najkraću vezu između zapadne Evrope i Bliskog istoka.

Od poljoprivrednih predela Panonske nizije na severu, preko plodnih rečnih dolina i brda pod voćnjacima u Šumadiji, reljef Srbije dalje prema jugu postepeno prelazi u planinski, bogat kanjonima, klisurama i pećinama, kao i očuvanim šumama. Planinske lepotice, nacionalni parkovi, reke i jezera, pružaju odlične lokacije za aktivan odmor u prirodi – od lova i ribolova do ekstremnih sportova.

Srbija je mnogo puta u svojoj viševekovnoj bogatoj istoriji bila u središtu svetske i evropske pažnje, potpuno nesrazmerno svojoj veličini, ekonomskoj moći i broju stanovnika. Mnoge lekcije o hrabrosti, rodoljublju i borbi za slobodi mogu da se nauče u Srbiji, na svakom koraku kroz njene gradove i predele.

Kulturno-istorijska baština Srbije počinje praistorijskim arheološkim nalazištima i antičkim nasleđem, a najbogatija je srpskim srednjovekovnim crkvama i manastirima, od kojih su neki uvršćeni i u svetsku UNESCO kulturnu baštinu.

U Srbiji se tokom cele godine organizuju mnogi kulturni, zabavni, tradicionalni i sportski događaji, pokazujući kreativnu snagu i duhovno zdravlje ove zemlje.

Danas je Srbija savremena evropska demokratska država, na putu ka članstvu u Evropskoj Uniji, u kojoj svakodnevno borave raznolike grupe turista – od mladih,željnih autentičnog doživljaja do učesnika kongresa i sajmova.

Statistički gledano, najposećenije turističke destinacije su gradovi (Beograd i Novi Sad), planine (Kopaonik i Zlatibor) i banje (Vrnjačka Banja i Sokobanja).

Zemlja čudesnih mogućnosti

Vila Garifalja Amuljani Leto 2020.

Vila Utopia Nikiti Leto 2020.

Hotel Tsambika Nei Pori Leto 2020.

Vila Afroditi Paralia Leto 2020.

Vila Bloom Garden Leto 2020.

Delfin dupleks Hanioti Leto 2020.

Vila Hesperides Pefkohori Leto 2020.

Vila Teodora Pefkohori Leto 2020.

Sol Azur tab

Apart./ Hotel Anna Star / Potos Tasos Leto 2020.

Oktopod tabovi

Vila Iatrou Lux / Potos Tasos Leto 2020.

Apart. Sirens Fresh / Limenas Tasos Leto 2020.

Vila Aquarius Krf Leto 2020.

Vila Aliston Asprovalta Leto 2019.

Atlantic Tab

Astra Travel Tabovi

Vila Alexandra Nikiti Leto 2020.

Vila Stefania Nikiti Leto 2020.

Vila Finikas Garden mezonete Leto 2020.

Vila Finikas Garden Nikiti Leto 2020.

Vila Alfa Alfa Neos Marmaras Leto 2020.

Vila Ostrako Sarti Leto 2020.

Vila Laura Sarti Leto 2020.

Vila Dimis Sarti Leto 2020.

[Gallery not found]