11271 Surcin, Marka Raba 70 | Tel: +381 11 8443 005

Poluostrvo Halkidiki / Prvi krak Kasandra 2022.

Kasandra,prvi krak poluostrva Halkidiki

Kasandra je tzv. prvi krak poluostrva Halkidiki. Omiljena destinacija naših turista,zbog blizine,prelepih plaža, ali i pristupačnih cena. Izbor mesta za letovanje na ovom poluostrvu je veliki i za svačiji ukus. Bilo da je mesto gde je mir i tišina, ili možda želite gužvu.
Posle Soluna, kada produžite prema Kasandri, smeštena su letovališta na Halkidikiju. Odnosno, nalaze se na obali, pre same Kasandre. To su Nea Kalikratia, Plagia, Dionisos, Nea Moudania i druga.Kako idete južnije,istočnom stranom prema Sitoniji,nailazite na najpopularnija letovališta Kasandre: Kalitea,Kripigi,Polihrono,Hanioti i Pefkohori.
Zapadnom stranom prema Olimpijskoj regiji letovališta: Nea Potidea,Afitos,Nea Flogita i južnije ima značajnih istorijskih lokaliteta poput vizantijskog tornja i tvrđave koja datira s’ početka 15. veka, zatim crkva apostola Pavla, koja je u stvari pećina za koju se veruje da se apostol Pavle u njoj skrivao od progonitelja.

Halkidiki Kasandra Hoteli

[nggallery id=506]

Prvo naselje na zapadnoj obali Kasandre na Halkidikiju, idući od Soluna je na 70-tom kilometru. To je naselje Sani, mogima poznato po komplesku luksuznih Sani hotela. Pesak je prelep, jako je čisto, a voda je plitka, tako da je idealna destinacija za porodice.Zatim Siviri,Furka i Paliouri.
Osetititi sve čari božanske Grčke,sigurno vodi preko Halkidikija,odnosno tri njegova kraka:
Kasandra,Sitonija i Atos

KAKO DO KASANDRE?

Ako želite autom na odmor na Halkidiki, jedini problem vam može predstavljati isključenje sa obilaznice oko Soluna.

Naime, na 50-om kilometru posle prelaska grčke granice, nailazite na tablu na kojoj piše Thesaloniki i Chalkidiki. Odmah nakon te table je most. Treba da prođete ispod mosta i da se odmah isključite desno na autoput za Solun. Posle 10-tak kilometara se prestrojte u levu traku, jer zna biti gužva, pa je pitanje da li ćete kasnije uspeti. Nakon ukupno 63km vožnje od granice nailazite na petlju. Ostanite u levoj traci i prođite ispod petlje. Na drugom semaforu skrenite levo, odnosno pratite put prema Kavali. Najčešće se turisti upravo ovde zbune, kada treba da prate put za Kavalu. Sada ste na obilaznici i na 88km od granice se isključite desno za Halkidiki i odmah nakon toga skrenite levo. U nastavku puta, videćete odvajanje levo za Sitoniju – drugi prst Halkidikija, a pravo se nastavlja put za Kasandru – prvi prst Halkidikija.

Božanska vrata Grčke su Vam otvorena,putevi vode preko Halkidikija i njegova tri kraka:

Kasandra,Sitonija i Atos

Kasandra,prvi krak poluostrva Halkidiki,

Halkidiki Kasandra Hoteli