11271 Surcin, Marka Raba 70 | Tel: +381 11 8443 005

Leptokaria Leto 2022.

Lokacija: Leptokarija je simpatično letovalište u podnožju planine Olimp koje je udaljeno od Soluna oko 80 km i 30 km od gradića Katerini. Lako se pronalazi jer se nalazi na glavnoj magistrali, a do nje možete doći i vozom. Železnička stanica u Leptorariji je jedna od najstrijih u Pieria. Ona je povezana sa Solunom, i iz Leptokarije možete da dodjete i do Larisse.
U Leptokariji živi oko 4000 ljudi. Najveći deo turista je iz Srbije, a interesantan je i taj podatak, da čak 60% turista su vranjanci.

[nggallery id=25]

Plaža u Leptokariji je široka i prostrana, sa sitnim peskom zlataste boje, dok je voda kristalna, topla i osvežavajuća. Na plaži postoje ležaljke i suncobrani, a barovi na njoj imaju sve što vam je potrebno da se rashladite. Iako je popularno turističko mesto, plaža Leptokarije nije pretrpana, zbog svoje veličine.
Leptokarija poseduje kafee, barove i diskoteke, prodavnice, zdravstveni centar, zubara i apoteke.. i u odnosu na druga mesta u ovoj oblasti, cene u prodavnicama, kao i ugostiteljske usluge su nešto niže.
Imajući kao polaznu tačku Leptokariju, provedite divan odmor sa svih 12 bogova Olimpa. Celu Olimpsku regiju karekterišu sudar banjske i mediteranske klime, toplo more, prijatne noći, što je osnovni uslov za prijatan odmor.
Glavne atrakcije Leptokarije i njene okolone:
šuma platana u Livitri (Livitra je udaljena 7 km od Leptokarije)
Stara Leptokarija (5 km od obale)
magnetno polje (8 km od Leptokarije)
Stara Livitra (gde je po predanjima umro Orfej iz grčke mitologije)