11271 Surcin, Marka Raba 70 | Tel: +381 11 8443 005

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ostrvo Krf apartmani Leto 2022.

Krf je prelepo ostrvo u Jonskom moru, koje se može pohvaliti bujnom vegetacijom, prekrasnim plažama, zapanjujućom arhitekturom i istorijom, živopisnim selima, bogatim noćnim životom i kosmopolitskim načinom života.
Nalazi se na krajnjem severozapadu Grčke u Jonskom moru, a na 2 km severno od njega nalazi se albanska obala. Krf je mnogo bliže albanskoj obali nego obali Epira, njemu najbliže grčke periferije na istoku. Južno od Krfa nalaze se druga Jonska ostrva, a najbliža su mu Paksi i Antipaksi.
Prema grčkoj mitologiji, ostrvo je dobilo ime po ćerki rečnog boga Asopa, nimfi Kerkiri, koju je oteo Posejdon. U Homerovoj Odiseji čitamo da je Odisej ovde našao utočište na kraju svojih lutanja, gde su ga ugostili kralj Alkinos i njegova ćerka Nafsika.

Ostrvo Krf apartmani

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_basic_grid post_type=“post“ max_items=“10″ item=“2154″ grid_id=“vc_gid:1636722866451-15d245d9-b70d-1″ taxonomies=“248″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][nggallery id=32][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Zašto ići na Krf
– Ostrvo Krf je bilo među prvim ostrvima koja su se okrenula turizmu te danas ima sve što bi njegovi posetioci mogli poželeti. Obiluje prelepim i raznovrsnim plažama.
– Zbog blage mediteranske klime i velike količine padavina tokom zime, ostrvo obiluje bujnom vegetacijom i divljim biljkama – zbog toga je Krf jedan od najzelenijih ostrva Grčke.
– Iako je turizam razvijen u priobalnom delu ostrva, u unutrašnjosti se nalaze netaknuta sela koja su uspela da sačuvaju svoju autentičnost i starinski šarm.
– Grad Krf se razvio između dve tvrđave, obiluje prekrasnim italijanskim i francuskim građevinama, vizantijskim crkvama i trgovima punim cveća – sve to ga čini gradom neopisive lepote i šarma.
– Krf – zemlja srpskog spasa i vaskrsnuća. Kada kažemo Krf ne možemo a da ne budemo emotivni prema njemu, zbog najdramatičnijih dogadjaja srpske istorije dvadesetog veka.
Mesta na ostrvu: grad Krf, Gouvia, Dassia, Ipsos, Nissaki, Kassiopi, Acharavi,Roda, Sidari, Palekoasrica, Glifada, Agios Gordos, Agios Geordios, Kavos, Lefkimi, Moraitika.
Naši turisti najčešće posećuju Dassiu, Ipsos, Gouviu i Kassiopi, a poslednjih godina i ostala mesta. Naš savet je obavezna poseta prelepom gradu Krfu, ostrvu Vidu, prelepoj Paleokastrici, Kassiopiju i Sidariju.
Koristan savet:
Obratite pažnju da agencije naplaćuju od 20 evra pa naviše za organizovani prevoz do ostrva Vida, a jednostavno možete otići do grada Krfa, pa se spustiti u pristanište (par minuta hoda), i za svega 1 ili 1.5 evra otići redovnom linijom do ostrva. Eto jednog besplatnog saveta, koji vam može uštedeti dosta novca, a koji kasnije možete pametno investirati u giros.

Ostrvo Krf apartmani

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]