11271 Surcin, Marka Raba 70 | Tel: +381 11 8443 005

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ostrvo Lefkada Hoteli Leto 2022.

Karakteristična priroda i boja mora

U Jonskom moru na zapadnoj obali Grčke, je ostrvo Lefkada,severoistočno od Kefalonije i južno od Krfa, a sa kopnom ga spaja pokretni most…
Ovo plavo belo ostrvo ima tipično mediteransku klimu koja podrazumeva veoma topla leta i prohladne zime. Eksplozija boja vlada ovim zemaljskim rajem. Na grčkom lefko znači belo što je obeležje stena i peska koje krase Lefkadu. A kada toj savršenoj belini dodamo zelenilo bujne vegetacije maslina, borova i čempresa, i po neku jarko roze ili crvenu raskošnog cveća sa nestvarnim plavetnilom čistog mora dobijamo pravu mediteransku egzotiku kakvu mozemo pronaći na Maldivima, Sejšelima ili nekim sličnim dalekim destinacijama.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_basic_grid post_type=“holiday“ max_items=“10″ grid_id=“vc_gid:1636722550819-5a2f1d47-ec0f-10″ taxonomies=“388″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[nggallery id=517]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Grad Lefkada
Glavni grad nosi isti naziv kao i samo ostrvo, Lefkada i nalazi se na severu, samo 20ak minuta od aerodroma. Lefkada je centar svih zbivanja ostrva tokom cele godine dok su u ostala sela I gradići najsadržajniji tokom letnje sezone. Sa svojim isprepletanim uličicama veoma podseća na lavirint, što je pomagalo lokalnom stanovništvu kao odbrana od pirata koji su pokušavali da zauzmu grad. Danas su ove ulice postale jedan od simbola glavnog grada. Grad Lefkada je veoma “živ” i atraktivan turistima jer ima dosta bogatu ponudu prodavnica, restorana i taverni sa tradicionalnom grčkom hranom i muzikom i ostalih turističkih pogodnosti.

Gradić Nidri
Pored glavnog grada Lefkade izdvaja se i jedan magičan gradić, nekada ribarsko naselje danas turistički centar ostrva – Nidri. Iz ovog mesta polazi većina tura turističkih krstarenja ka ostalim plažama i okolnim manjim ostrvima. Zapravo je grad i postao popularan među svetskim džet setom, a kasnije i turistima iz celog sveta, tako što se nalazi tačno preko puta ostrva Skorpios koje je u vlasništvu čuvenog brodovlasnika Aristotela Onazisa, pa su njegovi gosti voleli da svrate i do obližnjeg Nidrija. Kao i glavni grad, Nidri obiluje sadržajima za turiste i obavezna je večera preukusnih jela sa morskim plodovima u nekoj od taverni na obali.

Plaže na ovom ostrvu su zaista neke od najlepših na Mediteranu i zasigurno zaslužuju komparaciju sa svakom svetski poznatom i omiljenom plažom medju turistima. Teško je reći koja je najlepša jer svaka ima svoje čari a mi izdvajamo samo par najpopularnijih i po našem subjektivnom mišljenju najlepših.

Plaža Porto Katziki
Definitivno najpoznatija i najomiljenija je plaža Porto Katziki. Na 150 stepenika od vode, pruža se dugačka plaža koja ima čak i prirodnog hlada što je retkost na većim plažama Lefkade. S obzirom da se nalazi u uvali, ovde nema mnogo vetra mada talasi znaju da budu poprilično veliki kada je vetar jak. Ovo je sigurna stanica na krstarenjima ostrvom kojih ima mnogo u ponudi. Prava stvar za celodnevno sučanje, brčkanje i ispijanje limunade u plažnom baru.

Pored Porto Katziki plaže, izdvojili bismo i jednu koja iako ima spust od 350 stepenika vredi svaki pređeni korak – Egremni. Na suprotnoj strani ostrva od Nidrija, ova plaža je svakako pravi užitak za iskonske hedoniste. Takođe, ako volite da uživate u velikim talasima, ovo je prava plaža za vas. Samo oprez! S obzirom da plaža nema uvala, samim tim ni zaklona, vetar može biti veoma jak i talasi mogu da dostignu visinu i do 3 metra, tako da budite pažljivi po vetrovitom danu.

Plaža Egremni
Pored gore navedenih plaža Porto Katziki I Egremni, poznate su plaže Katisma, Agiofili, Desimi, Milos, Agios Ioannis i druge na kojima pored leškarenja na suncu i brčkanja u tirkiznom moru možete da isprobate i neke od ekstremnih sportova poput vožnje kajtom, jedrenja, ronjenja i paraglajdinga.

Karakteristična priroda i boja mora

Lefkada hoteli

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]