11271 Surcin, Marka Raba 70 | Tel: +381 11 8443 005

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ostrvo Skiatos Leto 2022.

Skiatos letovanje – ponude apartmana i hotela

Skiatos je ostrvo za ljude svih uzrasta i svih ukusa. Uronjeno u zelenilo, uvek sunčano, mirno, gostoprimljivo, a istovremeno sa puno života i sadržaja. Ovde ćete sresti ljude iz celoga sveta, a posebno je popularno medju Nemcima i Englezima. Kada jednom posetite ovo ostrvo sa njegovom tirkiznom i kristalnom bojom mora, rajskim plažama, intimnim tavernama, zaljubljujete se na prvi pogled bez sumnje i obavezno se ovde vraćate uskoro.
Najbolje plaže Skiatosa:
Koje su najbolje plaže, teško je odlučiti se jer, na Skiatosu  su svuda prelepe plaže koje su mahom peščane. Na ostrvu ima oko 70 predivnih plaža, gde mnoge nisu preterano popularne i gde možete biti sami na plaži. Južnu stranu karakterišu peščane plaže, zaštitni znak Skiatosa od kojih su najpoznatije Megaliamos, Agia Paraskeva, Vromolinos, Trulos i Kukunaris. Na plaže poput Platanias, Kastro, Nikotsara i sl. ne možete doći samo drumskim prevozom nego brodovima, privatnim jahtama i jedrilicama. Na tim plažama vas očekuje raj na zemlji, koji se ne može opisati ovde – to treba lično da se uverite na licu mesta.
Za najbolju plažu se smatra plaža – Koukounares (Kukunaris), koja se smatra među najlepših 10 plaza  na svetu.
Na severu ostrva plaže su pretežno šljunkovite sa vrlo atraktivnim formacijama stena i kamenja od kojih se svakako izdvaja Lalaria koja je postala zaštitni znak Skiatosa.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_basic_grid post_type=“post“ max_items=“10″ item=“2185″ grid_id=“vc_gid:1636722960361-322a9578-a0d8-7″ taxonomies=“250″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][nggallery id=35][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Glavni grad ostrva je istoimeni gradić i luka Skiatos. Moglo bi se reći da je ostrvo postalo vrlo popularno u poslednjih nekoliko godina, gde su letovale mnogo poznate ličnosti kao Silvester Stalone, Madona, Bred Pit, Dejvid i Viktoria Bekam, Vladimir Putin…
Severni deo je manje razvijen, nije urban, planinskog je karaktera sa puno stena, pećina i litica. Ovde se nalaže prelepe šljunkovite plaže kao i napuštena srednjovekovna tvrđava Kastro.

Za one koji ne vole gužve u gradu, na plaži, bogat noćni život, šoping, Skiatos nije idealna destinacija. Postoje mirnija mesta u Sporadima kao što su ostrvo Skopelos i Alonisos sa kojima je Skiatos povezan trajektima i hidrogliserima.
Sve ovo čini Skiatos vrlo atraktivnom destinacijom, sa puno zelenila, prelepih plaža, razvijenom infrastrukturom, noćnim životom, bogatom gastronomijom koji će vam omogućiti nezaboravno letovanje.

Skiatos letovanje – ponude apartmana i hotela

Kako doći do Skiatosa:
Skiatos se nalazi preko puta poluostrva Evie i obale Tesalije i istočno od Piliona. Do njega se najbrže dolazi avionom jer na ostrvu postoji aerodrom koji je udaljen 3 km od grada Tasosa. Druga opcija je trajekt, na koji možete da se ukrcate iz Soluna, Agios Konstantinosa, Atine a najčešće iz mesta Volosa i sa kojim vožnja traje oko dva i po sata. Trajekt u letnjem periodu ide samo dva puta dnevno i ako idete sa sopstvenim kolima to zadovoljstvo će vas koštati oko 230 EUR. Mislimo da je na Skiatos najbolje doći avionom jer je celo ostrvo malo i ima odličan lokalni autobuski transport, koji će vas odvesti svuda gde treba po celom ostrvu.

Skiatos letovanje – ponude apartmana i hotela

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]