11271 Surcin, Marka Raba 70 | Tel: +381 11 8443 005

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Grčka – Ostrvo Skopelos Hoteli Leto 2022.

Dominira bujna vegetacija i kristalno čisto more

Smešten između ostrva Skiatosa i Alonisosa, Skopelos je drugo po veličini od Sporadskih ostrva (posle Skirosa).

Skopelos je praktično prekriven šumom. Oko 80% površine ovog brdovitog ostrva je prekriveno borovima, a nekoliko mirnih turističkih kompleksa je razbacano po dosta razuđenoj obali ovog ostrva.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_basic_grid post_type=“post“ max_items=“10″ item=“3335″ grid_id=“vc_gid:1636722415878-c9882931-83ac-0″ taxonomies=“391, 408″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[nggallery id=520]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Peščane plaže su prilično retke na ovom ostrvu; na kamenitoj severnoj i istočnoj obali se nalazi nekoliko turističkim mesta u brdima, dok su na jugu i zapadu ostrva plaže mnogo lepše i more je pristupačnije, a tu je i više lepih laguna i zaliva.

Brojni zasadi maslina i šljiva takođe doprinose mnoštvu zelenila na Skopelosu i ovde ćete sigurno uživati u dugim, prijatnim šetnjama šumskim putevima.

Skopelos je popularan među turistima koji dolaze na par dana sa obližnjeg Skiatosa da pobegnu od gužve, kao i onima koji više vole mirniji odmor na grčkim ostrvima. Skopelos odavno privlači turiste dubljeg džepa.

Na Skopelosu posoje svakodnevni polasci trajektom do obližnjeg Skiatosa, gde se nalazi aerodrom sa redovnim i čarter letovima. Put trajektom do grada Skopelosa ili Loutrakija (druge luke na ostrvu) je vrlo kratak.

Ovo ostrvo je postalo dosta popularno nakon hit mjuzikla „Mamma Mia“ u kom glumi Meril Strip, gde je snimano na dosta lokacija, uključujući i scene na plaži u Kastaniju.

– Grad Skopelos važi za jednu od najživopisnijih luka na Sporadima sa dugačkim zidom na pristaništu i šetalištem oivičenim drvećem

– Samo ostrvo je „mešavina“ borovih šuma i voćnjaka, među kojima se nalaze stotine starih kapela

– Većina plaža je šljunčana ili kamenita i najbolje plaže se nalaze između južnog i zapadnog dela ostrva, između gradova Stafilosa i Lutrakija

– Autobusi na ostrvu „pokrivaju“ celo ostrvo, ali do nekih plaža se ipak stiže pešice i potrebna je malo duža šetnja od autobuske stanice

Ovde nema toliko peščanih plaža kao na susednom Skiatosu, gde je stalno velika gužva. Plaže na Skopelosu su šljunčane i kamenite i većina se nalazi na južnoj obali između Stafilosa i Lutrakija. Do većine ide autobus, iako je do nekih potrebno i duže pešačenje. Ipak, ovde se mogu naći i peščane plaže, a posetiocima su zagarantovani miran i tih odmor, bez turističke vreve. Neke od glavnih plaža koje su mnogo mirnije otkad je luka za trajekte premeštena na severni deo ostrva.

Dominira bujna vegetacija i kristalno čisto more

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]