11271 Surcin, Marka Raba 70 | Tel: +381 11 8443 005

Grčka – Ostrvo Tasos Hoteli Leto 2022.

Obilje vegetacije,čistog mora i mira

Najsevernije ostrvo Egejskog arhipelaga. Od drugih ostrva u Grčkoj izdvaja ga njegova raskošna lepota prirode. Tasos nazivaju i ŠUMA KOJA PLOVI, zbog neverovatno bujne vegetacije i guste borove šume koja se spušta sa najviših vrhova ostrva sve do mora. Lepotu Tasosa odlikuje kristalno plavo i čisto more sa velikim brojem plaža, skrivenih uvala. Tasos je prepun maslinjaka, a čuven je po kvalitetnom medu. Veliki broj tradicionalnih grčkih taverni i mesta za zabavu garantuju dobar provod, kako za starije goste, tako i za mlađu populaciju. Ostrvo je u obimu oko 90 kilometara, glavni grad i centralno mesto Tasosa je glavna luka – grad Tassos – Limenas.

Tasos hoteli

[nggallery id=518]

Potos, jedno od najlepših mesta na Tasosu, sa predivnom peščanom plažom, pravo je odredište za miran porodični odmor, ali i pravo letovalište za mlade. Poznat je po svojim kafićima i klubovima, u kojima se provodi do kasnih večernjih sati. Potos leži na jugozapadnoj strani ostrva, udaljen par kilometara od Limenarije. Romantični zalasci sunca u Potosu, poseban su doživljaj.

Pefkari je malo mestašce na Tasosu . Udaljen je od Potosa 800 metara, a 3km do Limenarije. Postoje autobusi koji kruže oko ostrva i na taj način možete obići prelepe plaže. Samo mesto se zove Pefkari što u prevodu znači ‘borova šuma’, Plaža je šljunkovita, a voda je postepeno duboka, pogodna i za decu i za odrasle. Pefkari ima samo jednu radnju, za veću kupovinu je bolje otići do Potosa.  Pefkari je malo mesto i obično nema gužve. Postoje vodene aktivnosti kao sto je ronjenje, skijanje na vodi.

Pravac kretanja za goste koji putuju automobilom: autoputem do graničnog prelaza Preševo, dalje kroz Makedoniju (oko 170 km), grčki granični prelaz Evzoni, pravac do table Thessaloniki gde se skreće desno i vozi do obilaznice oko Soluna – Egnatia Odos, na semaforu levo posle znaka na kome piše Halkidiki, Kavala. Posle par kilometara je odvajanje za Kavalu (Evzoni – Keramoti oko 240 km). Vozi se pored Kavale, autoputem, do skretanja desno za Keramoti gde se ukrcava na trajekt (u zavisnosti od meseca, vozi svakih pola sata do sat). Cena za vozilo je 16 €. Cena po putniku je 3 € (u jednom pravcu). Vožnja trajektom traje oko 35 minuta. Po iskrcavanju sa trajekta vozi se desno, odakle ima još oko 45 km do Limenarije, Pefkarija i Potosa.

Obilje vegetacije,čistog mora i mira