11271 Surcin, Marka Raba 70 | Tel: +381 11 8443 005

Paralija Leto 2022.

Jedno od najčešće posećrnih mesta srpskih turista

Lokacija: Paralija se nalazi na 70km od Soluna odnosno, 7 km od gradića Katerini, trgovačkog centra ove regije. Od Beograda je udaljena oko 660 km. Ukupna vožnja sa pauzima, auto putem kroz Makedoniju traje oko 7 -8 sati. Iz Paralije do Soluna imate oko 50 minuta vožnje.
Paraliju karakterišu je dugačke peščane plaže sa puno sadržaja, ogroman broj kafića i restorana i veoma bogat noćni život. U centru grada plaža je uža, dok se na izlazima iz mesta plaža širi, gde je manja gužva.
Glavni trg sa crkvom na plaži je centar mesta i uglavnom se uzima kao orijentir za sve ostale objekte i razdaljine.
Ono što karakteriše mesto je veliki broj prodavnica krzna i kožne galanterije koje nude svoju robu po vrlo povoljnim cenama. Ostale prodavnice suvenira,taverne, giros, poslastičarnice, mozete naći na svakom koraku.
Paralija ima dosta diskoteka, kafića, noćni život je dosta bogat. Zbog toga je vrlo popularna kod mladje populacije. Za sve koji žele mirniji odmor, sa manje gužve, Paralija nije dobar izbor.

Jedno od najčešće posećrnih mesta srpskih turista

[nggallery id=28]

Celu Olimpsku regiju karakterišu sudar banjske i mediteranske klime, toplo more, prijatne noći, što je osnovni uslov za prijatan odmor.
Noćni život i šoping
Paralija je top destinacija medju srpskom omladinom zbog izuzetno bogatog noćnog života. Iako se na plažama stalno organizuju žurke na pesku, noćni život je poprilično dinamičan. Paralija je čuvena po svojim diskotekama, gde ulaz košta oko 5-8 eur. Postoje večeri kada je ulaz za žene besplatan. Najpoznatije diskoteke su „Event“i „Kaza la note“ koje su vrlo prostrane i popularne i gde se organizuju često takmičenja u „miss mokre majice“. Naši turisti najviše vole da svraćaju u „Omilos“ gde se mahom pušta naša muzika.
Paralija ima mnogo restorana i taverni. U proseku večera košta do 15 eur po osobi, gde možete poručiti grčke i morske specijalitete i konzumirati grčko domaće vino. Fast food restorana ima na svakom koraku, a čuvena pita giros košta 2,5 eur. Kolači u poslastičarnicama koštaju od 1,5 eur do 5 eur.
Prodavnice rade do kasno u noć, gde možete kupiti najraznovrsnije stvari kao što su koža, bunde, zlato, tekstil, suveniri…po vrlo niskim cenama. U mnogim prodavnicama rade naši ljudi, tako da ćete se osećati kao da ste u Srbiji. Cenkanje prilikom kupovine bundi, zlata i predmeta od kože se podrazumeva,i često možete proći vrlo jeftino.

PARALIJA LETO 2017  – Izleti

obilazak i šoping u Solunu i waterland
poseta Meteorima
grčko veče
ekskurzija do Skiatosa
ekskurzija do Atinetreking do Olimpa i Litohora
krstarenje Solunskim zalivom

Udaljenost od Paralije:
Atina 440 km
Solun 70 km
Meteori 175 km
Larisa 90 km
Atos 135 km
Dion 20 km
Planina Olimp 25 km
Igumenica 390 km
Evzoni granica 110 km