11271 Surcin, Marka Raba 70 | Tel: +381 11 8443 005

Polihrono Leto 2022.

Polihrono se nalazi na istočnoj obali poluostrva Kasandra na 98 km od Soluna. Mesto je smešteno u zalivu Toroneos, i krasi ga dugačka, široka peščana plaža sa postepenim ulaskom u vodu i mirnim morem. Centralni deo plaže je prekriven lezaljkama koje se iznajmljuju uz kupovinu pića iz obližnjeg kafića,  dok na bokovima plaže se organizuju sportovi na vodi. Zaključak je da je u Polihronu  plaža veća i lepša u odnosu na Hanioti i Pefkohori. Ovo mesto je odličan izbor za porodice sa malom decom, zbog odlične plaže, puno sadržaja za decu, uređenim parkovima, dom zdravlja u kome često rade doktori iz Srbije.

Na mestu Polihrono je nekada bilo podignuto mesto Neapoli u 7 veku pre n.e koje je uništeno pod naletima varvara u 6 veku. U 11 veku se podiže naselje Polihrono, čije ime znači “mnogo boja” zbog koloritnog cveća koje je tu raslo.

Duž čitave obale mesta se nalazi šetalište, koje se u večernjim satima zatvara za automobilski saobraćaj. Mesto je prepuno hotela, taverni, kafica, mini igraonica za decu, apoteka, supermarketa, zlatara, pekara,butika… Na  svakom koraku se nalaze fast food restorani sa neizbežnom pitom giros, ali i tradicionalne taverne sa tipičnom grčkom kuhinjom i morskim spacijalitetima. Postoji nekoliko odlićnih pekara gde preoporučujemo mini kroasane sa čokoladom. Moglo bi se reći da je odlično uređeno i snabdeveno.

U avgustu je glavna sezona, tako da se ne preporučuje boravak u ovom periodu turistima koji ne vole gužvu na plaži i obližnjim tavernama.

Glavne ulice u Polihronu su popločane, sa mnoštvo palmi, maslinovog i limunovog drveća. Do obližnjeg Haniotija iz Polihrona treba 5 minuta lagane vožnje a do Kalitea oko 15 minuta gde se nalazi supermarket Lidl sa vrlo pristupačnim cenama.

Izleti u Polihronu:

krstarenje zalivom Toroneos (polazak je iz Pefkohorija)

šoping u Solunu i waterland

mogućnost i obilazak Svete Gore za muškarce

krstarenje oko Svete Gore (polazak iz Uranopolisa)

obilazak Meteora

grčko veče

Događaji: Tradicionalni praznik presvete Bogorodice (8 septembar)

Kad posetite Polihrono,doživećete još mnoge čari poluostrva halkidiki,odnosno njegovog prvog kraka Kassandra.

[nggallery id=8]