11271 Surcin, Marka Raba 70 | Tel: +381 11 8443 005

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Španija  Hoteli Leto 2022.

Podneblje lepog mora,temperamenta,flamenka i strasti

Španija, zemlja flamenka, toreadora, Pikasa, Gaudija, Servantesa, Dalija, gitare, festivala, fudbala, sunca, zlatnih plaža… Nalazi se na jugozapadu Evrope i zauzima veći deo Pirinejskog poluostrva. Deo Španije čine i dva arhipelaga u Sredozemnom moru, Balearska ostrva u Atlantskom okeanu, Kanarska ostrva.

Graniči se sa Portugalom na zapadu i Francuskom i Andorom na severoistoku. Na jugu i istoku izlazi na Sredozemno more, a na severu i severozapadu na Atlantski okean.

Španija ima preko 43 miliona stanovnika, od cega preko 3 miliona živi u Madridu, glavnom gradu. Jedna je od najposećenijih i najprivlačnijih destinacija na svetu, ono što privlači turiste su spomenici izuzetne istorijske i umetničke vrednosti, prirodne lepote, specifičan španski temperament i gostoljubivost domaćina.

Španija ima jednu veliku tradiciju dobre, jednostavne domaće kuhinje, koristeći lokalne proizvode. Španiju karakterišu kratke i blage zime i topla i suva leta.

Najpoznatiji turisticki centri, odnosno regije Španije su Kosta Brava, Kosta Dorada, Kosta del Sol, Kosta de la Luz, Andaluzija, Balearska i Kanarska ostrva, Kosta Verde, kontinentalni deo zemlje i drugi.

Podneblje lepog mora,temperamenta,flamenka i strasti

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[nggallery id=541]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]